Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Себе си познай -Главата

ИЗУЧАВАНЕ ЧОВЕКА

ЧОВЕКЪТ
Алтернативен линк


ИЗУЧАВАНЕ ЧОВЕКА




Човек е дошъл на земята, облякъл се е в плът и се пита, защо е дошъл - Той е дошъл, за да се изучава. Гледа ръцете си, вижда, че има нещо написано на тях. Какво означават линиите на ръцете, не знае. Едни ръце са пълни, пръстите в основата дебели, а други са слаби. Какво означава това, също не знае. Ръката на някого е мека, на друг - твърда. Защо е така, не знае. Човек трябва да знае, защо ръката му е мек или твърда, защо пръстите му са остри, възлести или тъпи. 34-84.



Всички хора са написана книга, върху която се четат техните качества. 4-149.



Който иска да изучава живота, той трябва първо да изучава себе си, а едновременно с това и хората, техните движения, техните прояви. Има учени, които изучават хората по лицето, по ръцете, по краката, по движенията им. За пример апашите, разбойниците се познават по това, как се обличат и събличат, как турят и свалят шапката си, как обуват и събуват обущата си и т. н. По тези неща вие ще различавате апаша от благодетелния човек. Учени хора са посветили десетки години от живота си, за да изучават хората по техните външни движения и са се добрали до ценни данни из тази област. 16-213.



Всички добрини, които не се виждат, се отбелязват не само в невидимия свят, но и върху човешкото лице, както и на очите, и на устата на човека. Всичко е отбелязано на човека: на главата, на лицето, на ръцете, на краката, на цялото тяло, както и в движенията му. Това е наука, която трябва да се изучава. 16-213.



Като видите ухото, носа на човека, ще знаете, че в тях се крият много възможности. 68-166.



Като ученици, вие трябва да изучавате различните типове ръце, глави, лица, тела, всеки да се определи към кой тип спада. 82-55.



Като изучавам човешкия характер имам пред вид челото му и чертите на неговото лице, като условия, през които е минал. 67-320.



Както ви изучават ангелите, така се изучавайте и вие. Те са отлични физиогномисти. 68-334.





НАГОРЕ